WET BLUE LICHTPROJECTIE

And then there was light, blue light wel te verstaan. Nu de stadstuin in Waalwijk zo goed als klaar is, heeft de gemeente ook het Wet Blue project weer opgepakt. Het voormalige raadhuis en het nieuwe Rabobank-kantoor zijn al uitgelicht in de kenmerkende blauwe kleur van met chroom gelooid leer. Nu staan voortaan ook de poorten op het Raadhuisplein en de arbeidershuisjes van de Hooisteeg in dit blauwe licht.

Het concept is geïnspireerd op de rijke historie en nog steeds bloeiende leer- en schoenenindustrie van Waalwijk en de Langstraat. Het heeft als doel deze rijke geschiedenis in te zetten als unique selling point van Waalwijk, om de ambities van de gemeente Waalwijk te ondersteunen op economisch, ecologisch en sociaal gebied.

Eén van die ambities is het aantrekkelijker maken van het centrumgebied. Het is de bedoeling dat steeds meer gebouwen/ondernemers bij Wet Blue aan zullen sluiten, zodat er een serieuze lichtroute door Waalwijk ontstaat en het licht het verhaal van de regio vertelt. Lichtkunstenaar Arjen van der Cruijsen hoopt op een lichtroute van een paar kilometer door de stad.

Zou dat niet magisch zijn?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.