Sein is een plek die mij omarmt, verwarmt en verwelkomt, een plek waar ik me thuis voel en die helemaal bij mij past. Onbewust was ik al jaren op weg om zo’n plek te creëren. Het begon na de middelbare, toen ik niet goed wist wat ik wilde worden. Een beroepskeuze test wees uit dat Nicolette naar de grafische school kon of een kunstacademie ging volgen, maar daarover waren de meningen thuis verdeeld.

Intuïtief koos ik na mijn Schoeversopleiding voor een studie Binnenhuisarchitectuur en ging als administratieve kracht werken bij een design meubelen producent. Mijn liefde voor een eigen plek werd aangewakkerd en ik kroop nog iets dichter bij het vuur. Met een Vastgoedpraktijkopleiding dook ik enthousiast in de makelaardij. Deze commerciële wereld deed mij snel navigeren richting de sociale woningverhuur, waar ik als woonconsulent menigeen een eigen plek bezorgde.

Turbulentie bracht mij naar Waalwijk, waar ik een parttime functie bij een prachtig bouwbedrijf kreeg. Opnieuw droeg ik bij aan het creëren van een eigen plek, voor anderen. Een cursus Praktische Psychologie maakte mij helder alsnog voor een opleiding Grafische Vormgeving en Beeldende Kunst te moeten kiezen. Het was na het overlijden van mijn vader én mijn meester in de schilderkunst dat ik besloot een eigen kunst- en ontwerpatelier te openen. Dat werd mijn plek.

Nu ik een gedegen business school gevolgd heb en steeds meer mijn eigen design leef, help ik startende zelfstandigen en creatieven om hun plek in te nemen. Door grafisch en wezenlijk vorm te geven aan hun eigenheid en eigen wijsheid, val ik business- en soulwise op mijn plaats. Je ziet, mijn pad loopt langs allerlei omwegen om me uiteindelijk toch veilig thuis te brengen. En vanuit dat vertrouwen zeg ik: volg je hart, waarheen het je ook leidt, want alleen je eigen pad is met goud geplaveid.

VOLG JE HART, WAARHEEN HET JE OOK LEIDT, WANT ALLEEN JE EIGEN PAD IS MET GOUD GEPLAVEID

– Nicolette Peters –

.

TERUG NAAR HUIS