VERNIEUWDE KUNSTPRAKTIJK

Vanavond gaat de eerste bijeenkomst van de vernieuwde Kunstpraktijk van start! Na een periode van schaven ben ik met een aantal kunstenaars gekomen tot een beeldanalyse-avond, waarin het beschouwende karakter van de kunstenaars een hoofdrol speelt. Door aandachtig en reflectief kijken je kunst betekenis geven, dat is de centrale gedachte.

De Kunstpraktijk is een informeel samenzijn met gelijkgestemden, waarin je op zoek gaat naar nieuwe inzichten en verbanden. Gezamenlijk kunst beschouwen verdiept niet alleen de eigen artistieke visie, het leert je ook observeren, objectief analyseren en interpreteren. Vanuit receptie en reflectie wordt je creatieve proces opgestart en het experimenteel onderzoek in je medium gestimuleerd.

Reflecteren met de onderzoekende kunstenaar wordt mogelijk gemaakt door een collectieve bijdrage van de deelnemers. Ze wisselen met elkaar van gedachten over kunst in het algemeen en hun werk in het bijzonder. Met de intentie het werk te contextualiseren en positioneren, bevorderen zij hun vaktheorie, theoretische reflectie en artistiek onderzoek.

Tijdens de bijeenkomsten, die elke derde donderdag van de maand plaatsvinden, creëren we met en voor elkaar een stimulerende omgeving, waarin reflecteren leidt tot leren. Jezelf ontwikkelen als onderzoekende kunstenaar, je werk naar een hoger plan tillen en samen persoonlijke groei realiseren. Elke maand is er van 20.00 tot 22.00 uur een nieuwe bijeenkomst, rekening houdend met de schoolvakanties.

Belangstellenden voor bijeenkomsten van de Kunstpraktijk ontvangen digitaal een uitnodiging. Zij beantwoorden deze mail met aan- of afwezig. Er is plaats voor minimaal 3 maximaal 6 deelnemers. Melden zich meer kunstenaars aan, dan wordt een tweede avond georganiseerd. Wil je ook uitgenodigd worden? Stuur dan je naam, adres en woonplaats, kunstvorm en een korte motivatie voor deelname naar info@seinvormgeving.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.