VERHAAL/BEELDTAAL, EEN KUNSTTRAJECT NAAR DE KERN VAN JOUW VERHAAL

Ben jij kunstenaar en wil je jouw beeldend werk verdiepen, je drijfveren onderzoeken en de uitdrukkingsvorm die daarbij past, weten waar jij voor staat met jouw kunst en je eigen plek veroveren in de kunstwereld? Ga dan mee op deze inspirerende zoektocht naar de kern van jouw verhaal!

WERKWIJZE

De kracht van dit traject zit in de collectieve bijdrage van de deelnemende kunstenaars. Jullie gaan met elkaar op zoek naar de kern van je eigen verhaal, bespreken elkaars werk aan de hand van beeldanalyses en monitoren het verloop van ieders werkproces. Met een gezamenlijk atelier-, museum- en galeriebezoek verken én versterk je jouw positie in de kunstwereld. Ook filosoferen we over de essentie van kunst, lezen we over de schoonheid in de kunst en kijken kritisch naar de kunstgeschiedenis. Het werken aan een eind-expositie leert jou je werk op een goede manier presenteren en je kunstenaarsstatement, waaraan je gedurende het hele traject schrijft, speelt daarin de hoofdrol.

DE KERN VAN JOUW VERHAAL

De discussies, vragen en opdrachten dagen je uit om op zoek te gaan naar jouw inspiratie en drijfveren. Waar sta ik voor met mijn kunst? Wat wil ik uitbeelden? Waar vind ik ideeën en hoe vertaal ik ze in beelden? Waar sta ik nu in de kunstwereld en waar ga ik naar toe? Het kunsttraject Verhaal/Beeldtaal geeft je antwoord op al deze vragen.

DOEL

Tijdens de 24 bijeenkomsten word je begeleid om jouw beeldend werk steviger neer te zetten, een statement te maken met jouw kunst en je eigen plek te veroveren in de kunstwereld.

LOCATIE

Sein Vormgeving
Hooisteeg 4
5141 KH Waalwijk
06-21858387 (Nicolette Peters)

START

Het traject Verhaal/Beeldtaal start de 1e week van september 2019 (dag en datum nader te bepalen) van 10.00 – 12.30 uur, bij de aanmelding van minimaal vier deelnemers. Elke week is er een bijeenkomst, rekening houdend met de schoolvakanties.

DEELNAME

Om je aan te melden voor het kunsttraject stuur je een e-mail naar info@seinvormgeving.nl. Vermeld daarin je naam, adres en woonplaats en de kunstvorm die je beoefent. Vul dit aan met een korte motivatie voor jouw deelname en je wordt uitgenodigd voor een intake gesprek, waar je aan de hand van je beeldend werk je motivatie kunt toelichten.

KOSTEN

Voor deelname aan het kunsttraject betaal je € 475,00. Dit is inclusief koffie en thee, atelier- en galeriebezoek, vaste begeleiding door beeldend kunstenaar Nicolette Peters en een aantal gastdocenten. BTW en entree voor het museum zijn hierbij niet inbegrepen.