VERHAAL/BEELDTAAL 4

De deelnemers aan Verhaal/Beeldtaal hebben het kunsttraject doorlopen en maken zich op voor hun eindpresentatie. In het Huis van Waalwijk exposeren zij de collectieve zoektocht naar hun drijfveren en uitdrukkingsvorm die daarbij past. De feestelijke opening is vrijdag 3 juni a.s. om 19.30 uur. Zaterdag 4 en zondag 5 juni is hun werk dan te bezichtigen van 11.00 tot 17.00 uur.

In het laatste blok van het traject lag de focus op het presenteren van hun werk en het schrijven van een kunstenaarsstatement. Hierin brengen de kunstenaars tot uitdrukking waarom zij kunst maken. Door hun persoonlijke verhaal in context te brengen met onderwerpen uit het heden en verleden ontstaat hierover een universele gedachte.

De kunstenaars hebben gewerkt aan een portfolio, waarmee zij zichzelf kunnen vertegenwoordigen bij galeries en eventuele opdrachtgevers. In een inspirerend boek over dit kunstenaarscollectief wordt een kijkje achter de schermen gegeven, waaruit blijkt hoe deze creatieve mensen denken, werken en inspiratie vinden.

Kunst, statements, inspiratiebronnen en werkprocessen worden allemaal tentoon gesteld tijdens de expositie. Ben je nieuwsgierig naar wat deze kunstenaars bezielt? Kom dan kijken op 3, 4 of 5 juni in het Huis van Waalwijk, aan het Raadhuisplein nr. 2 te Waalwijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.