VERHAAL/BEELDTAAL 3

De tijd vliegt, blok 3 van Verhaal/Beeldtaal is alweer afgerond en de deelnemers maken zich op voor de laatste etappe. Zoals elk blok begon ook het derde met een werkbespreking van recent werk van de kunstenaars. Zij combineerden dit met een zelf geschreven recensie, om zichzelf te trainen in het presenteren van hun kunst en het vertellen van hun verhaal.

Met de focus op inspiratie hebben de cursisten een bronnendoos samengesteld, van hun meest uiteenlopende verzamelingen. Ze hebben het uitvoerig onderzocht en er een vertaalslag mee gemaakt naar hun werk. Door het maken van een bio-graphic, het schrijven van een levensverhaal en een stukje introspectie kwamen zij weer een stapje dichter bij de kern van hun verhaal.

Gastdocente filosofie Jana Waarts liet ons kennismaken met de systematiek en geschiedenis van de kunst. En we bezochten gezamenlijk museum De Pont in Tilburg, als onderdeel van ‘Hoe verhoud ik mij tot de kunstwereld’, maar ook om eens met elkaar uit te zijn, te praten over kunst en de samenstelling van de tentoonstelling.

Rustig achterover leunen tot het laatste blok aanvangt is er niet bij. In de tussenliggende tijd documenteren de deelnemers allerlei beeldmateriaal, om hun beeldtaal nader te onderzoeken. Ook lezen we het boek ‘Dat kan mijn kleine zusje ook’, geschreven door Will Gompertz. Dan kunnen we in het laatste blok met elkaar van gedachten wisselen over de vraag waarom moderne kunst kunst is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.