VERHAAL/BEELDTAAL 2

We zijn op de helft! Blok 2 van Verhaal/Beeldtaal zit er op en er gebeurt wat (laat één van de deelnemers me weten). Het tweede blok begon met een werkbespreking van ieders meest recente werk. Dit keer hebben de cursisten hun presentatie verweven met de interviews uit het 1e blok. De focus lag op het cognitieve proces dat hun werk bewerkstelligde en er begon een glimp van hun verhaal door te schemeren.

Al brainstormend, volgens de methode van De Bono, werd vervolgens gekeken welke ingrediënten van hun verhaal overeind bleven en waarop kon worden voort geborduurd. Aan de hand van bekende en minder bekende kunstwerken, nam filosofiedocente Jana Waarts ons mee langs verschillende kunstopvattingen. Tijdens een middagje Heusden maakten de cursisten kennis met diverse galerieën en criteria voor kunst vertegenwoordiging.

Het schrijven van een recensie viel samen met Sinterklaas, dus trokken wij lootjes en schreven een recensie over een collega, daarna eentje over onszelf. De bespreking van het boek ‘Wat doet die rode vlek daar linksboven’ werd gevolgd door het maken van een pitch. En tot slot namen we het werkproces onder de loep, om zicht te krijgen op de relatie tussen idee-vorming, het maken en reflecteren in het beeldend proces.

Nu genieten van de kerstvakantie om volgend jaar fris met het derde blok te starten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.