VERHAAL/BEELDTAAL 1

1 down, 3 to go! Wat gaat dat snel, het eerste blok van Verhaal/Beeldtaal zit er alweer op. De deelnemers zijn gestart met het presenteren van hun werk. Middels een objectieve beeldanalyse konden zij kennis met elkaar(s werk) maken. Vervolgens liet gastdocent drs. Jana Waarts hen filosoferen over de vraag: “Wat is kunst?”. Dit aan de hand van een bekend kunstwerk, dat zij zelf mochten kiezen. En ik reikte hen verschillende tools aan, om zich te kunnen openstellen voor inspiratie en te kijken met een ‘child-like mind’.

Na 3 bijeenkomsten werd de groep aangenaam verrast door de komst van een vijfde kandidaat. Goed voor de man-vrouw balans en de interactie binnen het collectief. We brachten een bezoek aan het atelier van Wivine Vervaeke en interviewden haar over het kunstenaarschap. Hierdoor lichtte de kunstwereld een tipje van haar sluier op. Met een fotoreportage liet ik iedereen kritisch kijken naar de eigen werkplek. Wanneer deze in overeenstemming is met je karakter, kun je je creativiteit het best ontplooien. En door elkaar te interviewen werd een basis gelegd voor het vertellen van het eigen verhaal.

We hebben het eerste blok afgesloten met een gezellig filmontbijt (Séraphine). Het was intens en voor alle partijen leerzaam. Ik kijk alvast uit naar de volgende 6 bijeenkomsten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.