OPEN MONUMENTENDAGEN

Komend weekend, tijdens de Open Monumentendagen, openen vele monumenten hun deuren voor publiek. Zo zijn ook de arbeidershuisjes aan de Hooisteeg in Waalwijk te bezichtigen, waarin mijn atelier is gevestigd.

De vijf werkmanswoningen uit 1879-1881 getuigen van de groepsgewijze huisvesting van arbeiders in de onmiddellijke nabijheid van de fabriek. Ze zijn in opdracht van bakker J. van Bavel gebouwd en kwamen in 1924 in het bezit van koperslager C.J.J. Marks. In de jaren 60 van de 20ste eeuw werden ze door schoenmaker Bergmans in gebruik genomen als werkplaats. Toen hij met pensioen ging, zijn de huisjes gerestaureerd en eind 2002 beschikbaar gesteld aan kleinschalige, ambachtelijke bedrijven.

De huizen zijn een inmiddels uiterst zeldzaam voorbeeld van dit karakteristieke bouwtype. Als laatst overgebleven damwoningencomplex in Waalwijk vertegenwoordigt het een uniek aspect van de sociale en economische geschiedenis van de gemeente. Het zal je werkplek maar wezen 😉

Kom dus gerust een kijkje nemen, 12 en 13 september tussen 11.00 en 17.00 uur, de entree is vrij! Wij zijn aan het werk en demonstreren de totstandkoming van onze tekeningen, foto’s, etsen, schilderijen, sculpturen en wandornamenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.