NIEUWE OVERBUREN

Na een lange periode van onzekerheid is de kogel door de kerk: de collectie van het Nederlands Leder en Schoenen Museum, i.e. het DNA van Waalwijk, krijgt een prachtig nieuw onderkomen in het centrum van de stad!

In het nieuwe museum komen drie thema’s centraal te staan; Ambacht & Techniek, Het verhaal van De Langstraat en Mode & Trends. Er komt een winkel en een café, een echte ontmoetingsplek waar mensen eten en drinken, maar ook kunnen werken of een (zakelijke) afspraak maken.

Ook het onderwijs en het bedrijfsleven worden erbij betrokken. Zo komen er workshop ruimtes waar studenten van creatieve opleidingen aan de slag kunnen. Het bedrijfsleven krijgt een eigen expositieruimte waar bijvoorbeeld productpresentaties kunnen worden gehouden. En er komt een atelier waar ontwerpers en ambachtslieden voor het oog van de museumbezoeker hun producten maken.

Het nieuwe schoenenmuseum in het centrum van Waalwijk moet een echt familiemuseum worden. En dat hemelsbreed op nog geen 100 meter afstand van mijn atelier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.