LEERLING/MEESTER EXPOSITIE

Leerlingen en meester van het kunsttraject Verhaal/Beeldtaal stellen de verbeelding van hun persoonlijk verhaal tentoon in het Kunstencentrum Waalwijk.

Als beeldend kunstenaar gebruik ik de kern van mijn verhaal om ‘mijn stem’ te laten horen op een manier die bij me past. Het ontdekken van deze persoonlijke drijfveer en uitdrukkingsvorm heeft me een plek in deze wereld gegeven. De vreugde die daaruit voortvloeit deel ik met amateur kunstenaars in het kunsttraject Verhaal/Beeldtaal.

Alle informatie die mij heeft geholpen om me in mijn beeldend werk uit te drukken, heb ik in dit traject verzameld. Tijdens 24 bijeenkomsten daag ik mijn leerlingen met discussies, vragen en opdrachten uit om hun creativiteit te ontplooien. Door dit collectief te doen ontvangen zij veel feedback en krijgen zij inzicht in waarom zij kunst maken.

Daarnaast filosoferen we met elkaar over kunst (onder leiding van gastdocent drs. Jana Waarts), lezen we over de schoonheid in de kunst en kijken we kritisch naar de kunstgeschiedenis. Met een atelier-, galerie-, en museumbezoek leren zij zich te verhouden tot de kunstwereld en formuleren zij een kunstenaarsstatement. Tot slot is het presenteren van het werk een essentieel onderdeel van het traject.

Met deze tentoonstelling in het Kunstencentrum geven mijn leerlingen en ik een boeiende kijk op het verbeelden van je persoonlijke verhaal en laten daarmee zien hoe creatieve mensen denken, werken en inspiratie opdoen.

De expositie is te zien van vrijdag 3 februari tot en met donderdag 9 maart, tijdens de openingstijden van het Kunstencentrum Waalwijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.