KUNSTTRAJECT VERHAAL/BEELDTAAL

De afgelopen maanden heb ik me bezig gehouden met de ontwikkeling en introductie van een lesprogramma voor amateur kunstenaars, om hen te kunnen begeleiden naar het (semi)professionele kunstenaarschap. In het kunsttraject, Verhaal/Beeldtaal genaamd, leren zij om met hun beeldend werk hun eigen verhaal te vertellen.

De kracht van het traject zit in de collectieve bijdrage van de kunstenaars. Zij gaan met elkaar op zoek naar de kern van hun verhaal, bespreken elkaars werk aan de hand van beeldanalyses en kijken naar het verloop van hun werkproces. Door atelier-, museum- en galeriebezoeken leren zij hun eigen positie in de kunstwereld te bepalen en te versterken. En er wordt gefilosofeerd over de essentie van kunst, gelezen over schoonheid en de esthetica in de kunst en kritisch gekeken naar de kunstgeschiedenis. Tot slot is het schrijven van een statement en het presenteren van het werk een belangrijk onderdeel van het traject.

Inmiddels zijn er drie belangstellenden, inschrijven kan nog tot 10 augustus. We starten zaterdag 5 september van 10.00 tot 12.30 uur, met een kennismaking en eerste presentatie. Het meegebrachte werk stellen de deelnemers tentoon tijdens de opening van mijn nieuwe atelier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.