EUROPA ZOMEREXPO 2019

Vandaag heb ik me met 3 schilderijen ingeschreven voor ZomerExpo 2019, ’s lands grootste kunsttentoonstelling via open inschrijving en anonieme keuze. De tentoonstelling wordt opgebouwd op basis van het ingezonden werk. Beelden die overeenkomen, verschillen of elkaar versterken, met verwijzingen en verbindingen, tussen tradities en nieuwe visies op de beeldcultuur van het continent.

Het thema: met elkaar het verhaal van Europa zichtbaar maken in de kunst. De presentatie nodigt uit om op onderzoek te gaan: waar eindigt de ene cultuur en begint de andere? En: is kunst uit Europa ‘Europese’ kunst? Zo wordt met hedendaagse makers een tentoonstelling gecreëerd die letterlijk en figuurlijk over grenzen gaat, en waarin nationale tradities, Europese factoren en wereldwijde invloeden elkaar ontmoeten.

ZomerExpo bouwt bruggen tussen makers, podia en publiek en is onmisbaar geworden voor de vele kunstenaars in Nederland die op zoek zijn naar een (groter) podium en feedback op hun werk. Elke maker krijgt de kans om werk in een museale omgeving te exposeren, positie te bepalen en contacten te leggen. Deze zomer vindt de expositie plaats in Museum de Fundatie in Zwolle.

Eind maart wordt bekend gemaakt of mijn werk door gaat naar de tweede selectieronde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.