BOSCH OPEN EXPO

Bosch Open Expo (B.O.E.) is de grootste tentoonstelling in Brabant die wordt samengesteld door open inschrijving. Ik heb me met drie van mijn werken ingeschreven en strijdt zo mee voor een plek in de tentoonstelling ‘BOSCH OPEN EXPO’ die in maart van 2016 in ’s-Hertogenbosch plaatsvindt.

De werken worden anoniem gepresenteerd aan de jury die op 21 november a.s. de selectie voor de tentoonstelling maakt. De expositie strekt zich uit over reguliere tentoonstellingsplekken in de stad, zoals de Willem II Fabriek, Kunstlocatie Würth, Kunsthal Boschveld en het Kruithuis. En openbare plekken zoals het Stadskantoor, Jeroen Bosch Ziekenhuis, Muzerije en museum Slager.

Het werk dat wordt ingeschreven moet op een manier passen in de slagschaduw van de grote expositie ‘Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie‘ (13 februari t/m 8 mei 2016). Mijn motivatie: “De kunstenaar Jheronimus Bosch, geniaal in zijn tijd en inspirerend sindsdien, kan ik in geen enkel opzicht evenaren. Toch poog ik, net als hij met zijn werk, een vernieuwing in de bestaande beeldtraditie te brengen. Niet met wonderlijke gedrochten, maar door in een bepaalde compositie en uitsnede, met monochroom kleurgebruik het vrouwelijk naakt te schilderen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.