ARTISTIEKE BEGELEIDING

“Als artistiek begeleider geef ik vorm aan de identiteit van beeldend kunstenaars, zodat zij (meer) betekenis kunnen geven aan hun vrije werk. Aan kunstenaars die artistiek inhoudelijk verdieping zoeken bied ik verschillende kunsttrajecten aan.”

– NP –

VERHAAL/BEELDTAAL

Door je in je beeldend werk uit te drukken, vertel je een onmiskenbaar persoonlijk verhaal. Wanneer je dit verhaal kunt duiden krijgt het betekenis, voor jezelf en in het artistieke veld. In dit traject begeleid ik je om jouw beeldend werk steviger neer te zetten. De nadruk ligt op samenhang en het ontwikkelen van een eigen handschrift.

DE KUNSTPRAKTIJK

Gezamenlijk kunst bekijken verdiept je artistieke visie, maar kunstreflectie leert je ook beter observeren, objectief en subjectief analyseren en anders interpreteren. Vanuit receptie en reflectie kun je op zoek naar nieuwe inzichten, betekenissen en verbanden en wordt het creatieve proces telkens weer opgestart.

KUNSTENAARSSTATEMENT SCHRIJVEN

Met het schrijven van je kunstenaarsstatement breng je jouw artistieke visie tot uitdrukking. Het is een document dat jou in staat stelt om je te positioneren in de kunstwereld. Allereerst is het bedoeld om jezelf als kunstenaar beter te leren begrijpen. Daarnaast is het erop gericht om de perceptie van je werk te sturen en je publiek of nodige partners met je werk te laten verbinden.