BEELDEND KUNSTENAAR

Als beeldend kunstenaar geef ik vorm aan mijn eigen identiteit. Ik teken, schilder en fotografeer om mij – en delen van mij die vergeten waren – een vorm van bestaansrecht te geven, uit liefdevolle verwondering voor het zelf. Dit reflecteren op mijn zijn, mijn manier van vrouw-zijn, geeft richting aan mijn leven, naar een plek dichter bij huis.

IN A SOCIETY THAT PROFITS FROM YOUR SELF DOUBT, LIKING YOURSELF IS A REBELLIOUS ACT

– Caroline Caldwell

M I J N   W E R K


EVENBEELDEN

Ik schilder al enige jaren, maar vanaf 2010 steeds meer vanuit de behoefte om te reflecteren op mijn vrouwelijke identiteit. Als vrouw, die haar meest wezenlijke rol niet vervult, ken ik aanvankelijk weinig rolmodellen. Terwijl muzen, maagden en megera’s in de kunst breed worden uitgemeten, en de media mij overspoelt met geïdealiseerde vrouwbeelden, kan ik mij met geen enkele voorstelling vereenzelvigen.

Nicolette Peters (1970), beeldend kunstenaar
Woont en werkt in Waalwijk, Noord-Brabant, Nederland

A T E L I E R
Hooisteeg 4
5141 KH Waalwijk

O P L E I D I N G
2017 Autobiografisch werken; Storing AUB, Utrecht (begeleiding: Stephanie Jansen)
2007 – 2010 MKXtra, Academie voor Kunst; MK24, Amsterdam / Kade Ateliers, Utrecht (begeleiding: Elaine Vis)
2006 – 2007 BK026, beeldende kunstopleiding; InterArt, Arnhem (begeleiding: Soheila en Jila Najand)
1999 – 2014 Schilderatelier, Hank; (begeleiding: Ad Dubbeldam)

K U N S T E N A A R S C O L L E C T I E V E N
2015 Kunstzusters Brabant
2010 PIT Kollektief

O N L I N E   V E R T E G E N W O O R D I G I N G
Kunstinzicht
Saatchi Art
Ello | The creators network.

VERWACHT

OPEN STAL OLDEBERKOOP

23-07-2022 t/m 21-08-2022
Deze zomer opent kunstroute Open Stal weer vele deuren in het mooie Oldeberkoop. Op 20 locaties presenteren ca. 40 kunstenaars hun werk. Dat wordt 5 weken lang genieten van kunst in en om dit karakteristieke dorp in Friesland.

Deze 51ste editie is mijn werk te zien in de ‘Doorreed en Stalling’ bij de voormalige herberg van Oldeberkoop — nu theatercafé / restaurant Le Brocope — midden in het historisch hart. Het biedt een podium voor muziek en cabaret, een plek die mensen verbindt en uitnodigt tot het uitwisselen van nieuwe ideeën en gedachten.

Ik mag mijn handjes dichtknijpen met zo’n prachtige expositieplek. Kom je kijken? De locaties zijn alle dagen geopend van 13.00 tot 18.00 uur. Kaartjes zijn te koop bij de kiosk (theater) à 3 euro per persoon. Kinderen t/m 14 jaar gratis. Voor 5 euro is daar ook de catalogus verkrijgbaar met de wandelroute, de locaties en informatie over alle deelnemende kunstenaars.

Doorreed en Stalling
Theatercafé/Restaurant Le Brocope
Oosterwoldseweg 5
8421 PA Oldeberkoop


K U N S T S A L O N


Mijn atelier, gevestigd aan de Hooisteeg in Waalwijk, leent zich uitstekend voor het presenteren van beeldende kunst. Het gerestaureerde arbeidershuisje uit de tijd van de leder- en schoenindustrie is gelegen aan één van de invalswegen naar het winkelcentrum van de stad. De expositieruimte, waarvan in totaal 20 strekkende meter aan vrije wand kan worden benut, is voorzien van een ophangsysteem en verlichting en heeft een karakteristieke inrichting in de stijl van het pand. De etalage, een grote en een kleine tafel en de schouw zijn geschikt voor het tonen van ruimtelijk werk.


G A L E R I E F U N C T I E


Naast het presenteren van mijn eigen werk, exposeer ik graag samen met collega kunstenaars. In het gezamenlijk exposeren staat de versterking van elkaars werk voorop. Ik organiseer een opening, meet & greet of finissage en verzorg de (digitale) uitnodiging en raamposter, het persbericht en een muurtekst. Voor deze inspanningen vraag ik een geringe provisie bij verkoop tijdens de expositie. Heb je belangstelling om met mij te exposeren en ben je benieuwd naar de voorwaarden? Neem dan contact met me op en laat je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek in de kunstsalon.